Dokumentation af Stevns Klint 2019

Stevns Fotoklub og Stevns Kommune indgår et samarbejde med at dokumentere Stevns klint i hele 2019 og på alle tider af året.

De fotografer som deltager i projektet, forpligter sig til at levere en række billeder af Stevns Klint, som Stevns Kommune frit kan benytte. Det drejer sig om ca. 30-40 billeder fra hver deltager.

Til gengæld stiller Stevns Kommune følgende til rådighed. Deltagerne får:

• Undervisning af en professionel fotograf Rudy Hemmingsen, som en form for kick-off på projektet.
  • Billederne udstillet på Fyret samt et andet sted. Vi arbejder på, om det kan blive på Kulturloftet, og ellers et lignende sted. Udstillingerne bliver i løbet af 2020, og Stevns Kommune påtager sig udgifterne til tryk af billeder til udstillinger.
    • Det skal være ærlige billeder, ikke for kunstigt redigerede.
    • Billederne skal signalere liv og natur fra alle de fire årstider.
    • Der skal være billeder iblandt, der signalerer ’lille menneske – stor natur’.
    • Der skal være billeder i blandt, der illustrerer forskellige aktiviteter: nogen der fisker, cykler, samler fossiler, går tur osv.
    • Man skal kunne se sig selv indgå i situationen på billedet. Sagt på en anden måde, det skal være steder, hvor man selv kan tage hen (fx ikke dronebillede og lign).
    • Der skal være en bred spredning af lokationer for billederne: Rødvig, Boesdal, Højerup, Holtug Kridtbrud, Fyret og Trampestien. Kommunen ønsker billeder fra både klintetop og på strand, hvor det er muligt og sikkerhedsmæssigt forsvarligt for almindelige gæster at bevæge sig.
    • Der skal være dokumentation for, hvor et billede er taget henne. Stevns Kommune har fuld råderet over billederne og kan bruge dem frit i deres arbejde. Fotografen kan frit bruge billederne i sit portfolio.
    • Stevns Kommune får billedefiler i jpeg. Filer angives med: initialer_sted_dato.
      Stevns Fotoklub udvælger billeder, og nogle af dem evt. i samarbejde med Stevns Kommune.
    • Ønsker du at deltage, sendes en mail til formanden.
    • Der er udarbejdet en samtykkeerklæring som vi som fotografer kan bruge når der er mennesker med på billedet (v. portræt).